De finalisten zijn bekend

Na een spannende stemronde zijn de finalisten van de Rotterdamse Startersprijs bekend: CamHatch Netherlands B.V., StoredEnergy en Hi Marry zijn de drie genomineerden met de meeste publieksstemmen. Daarmee kwalificeerden zij zich direct voor de finale. Daarnaast heeft jury een wildcard uitgedeeld aan Correctbook. Wij feliciteren alle vier de finalisten van harte!

Tussen 26 april en 3 mei had het publiek de kans om een stem uit te brengen op zijn of haar favoriet. De kanshebbers – zes ambitieuze startende ondernemers – werden eerder door de jury geselecteerd uit tientallen inzendingen. In totaal werden bijna 6.500 stemmen uitgebracht. Vandaag om 12:00 uur sloot de stemronde, resulterend in de volgende top drie:

  1. 1. CamHatch Netherlands B.V. – 1.577 stemmen
  2. 2. StoredEnergy – 1.475 stemmen
  3. 3. Hi Marry – 1.153 stemmen

Wildcard
De drie startende ondernemers met de meeste stemmen waren direct verzekerd van een plek in de finale. Daarnaast had de jury de mogelijkheid om een wildcard uit te delen aan een vierde kandidaat. De jury koos er unaniem voor om een wildcard te geven aan Correctbook, waarmee ook dit bedrijf zich tot de finalisten mag rekenen. “Een innovatief product met een mooie, sympathieke doelstelling. Ondanks dat Correctbook minder stemmen heeft behaald, vinden we dat ook deze onderneming een plek in de finale verdient.” luidde de motivatie.

Finale
In de finale pitchen de vier overgebleven kandidaten hun businessplan aan een jury, bestaande uit Marius Meurs (directeur Groot Handelsgebouw), Bjorn Stolte (IN10) en Wang Long Li (winnaar Rotterdamse Startersprijs 2016). Aansluitend aan het evenement Groot Handelsgebouw Open op 11 mei 2017, wordt bekendgemaakt welke finalist de Rotterdamse Startersprijs van 2017 wint.

Lees hier meer over de finalisten.