Correctbook wint Rotterdamse Startersprijs 2017!

Vanavond maakte de jury de winnaar van de Rotterdamse Startersprijs bekend. Dat gebeurde tijdens de prijsuitreiking in The Suicide Club, aansluitend aan het inspiratie-evenement Groot Handelsgebouw Open. Sam van Tol van Correctbook mocht de prijs in ontvangst nemen. Hij krijgt het komende jaar een gratis ingerichte kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw en coaching voor zijn onderneming. In de finale nam hij het op tegen CamHatch Netherlands B.V., StoredEnergy en Hi Marry.

Tijdens een pitch moesten de vier ambitieuze ondernemers de jury ervan overtuigen dat zij de titel ‘Rotterdamse Starter van 2017’ verdienen. De jury beoordeelde de kanshebbers op onder meer innovatief karakter, visie en durf. De sterke punten van de finalisten liepen erg uiteen, wat het de jury niet gemakkelijk maakte om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk viel de keuze op Correctbook:

Een onderneming met een persoonlijke en sympathieke missie. Het getuigt van veel lef om vanuit een ideële doelstelling alles aan de kant te zetten om dit bedrijf op te starten. Bovendien heeft Correctbook in minder dan drie jaar tijd al aanzienlijke resultaten behaald.”, stond in het juryrapport.

Correctbook
Correctbook is een sociale onderneming die zich inzet tegen analfabetisme in ontwikkelingslanden. “Correctbook heeft een schrift ontwikkeld dat steeds opnieuw gebruikt kan worden: in feite een combinatie van een schrift en een whiteboard. Deze verkopen we samen met andere innovatieve schrijfproducten. Met een deel van de opbrengst doneren we herbruikbare schriftjes aan kinderen in ontwikkelingslanden.”, aldus Sam van Tol.

1FE16933-FredErnst-30cmFotograaf: Fred Ernst