De Startersprijs

Ben jij een veelbelovende starter?
In 2014 is de Rotterdamse Startersprijs in het leven geroepen om startende ondernemers een extra boost te geven op weg naar de volgende stap. Ondernemers die maximaal 3 jaar ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel, met een duidelijk plan om het komende jaar door te groeien, worden hiermee in de schijnwerpers gezet. Initiatiefnemer het Groot Handelsgebouw faciliteert met deze prijs de meest veelbelovende starter om sneller te kunnen groeien.

Een jaar lang gratis kantoorruimte
De Rotterdamse Startersprijs vond dit jaar voor de vierde keer plaats. In maart 2018 kun je je weer inschrijven voor de volgende editie. De prijs bestaat uit een jaar lang een gemeubileerde kantoorruimte (t.w.v. € 15.000) met internetverbinding op een A-locatie in het Groot Handelsgebouw. Daarnaast biedt de prijs de winnaar veel publiciteit en ingangen tot de kennis en begeleiding van interessante netwerken, passend bij de winnende onderneming.

Je kunt je inschrijven om kans te maken op de Rotterdamse Startersprijs 2018 als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • * Je bent maximaal drie jaar ingeschreven bij de KvK (na 1 maart 2015)
 • * Je onderneemt in de regio Rijnmond
 • * Je bedrijf groeit het komende jaar tot een succesvolle onderneming

Wil je volgend jaar kans maken? Houd dan de website in de gaten.

Platform voor startende ondernemers
Inmiddels is de Rotterdamse Startersprijs gegroeid tot een platform voor startende ondernemers in de regio Rijnmond. Samen met de partners wordt op de website en social media van de Rotterdamse Startersprijs nieuws en tips gedeeld.

De winnaar wordt bepaald in verschillende rondes:

 • Inschrijven

  Veelbelovende startende ondernemers kunnen zich van 1 maart t/m 31 maart inschrijven voor de Rotterdamse Startersprijs op deze website. Deelnemers kunnen zich inschrijven door het inschrijfformulier volledig in te vullen en de benodigde documenten aan te leveren. In het inschrijfformulier zal er gevraagd worden naar de missie van de onderneming, visie, financiële modellen en toekomstplannen.
 • Ronde 1: De jury nomineert kandidaten

  Nadat de inschrijving is gesloten selecteert de jury uit alle inzendingen de beste kandidaten en nomineert hen voor de Rotterdamse Startersprijs 2017.

  De jury beoordeelt de inschrijvingen op innovatie, durf, commerciële formule, visie, strategie, kennis van de markt, doorzettingsvermogen, creativiteit, daadkracht en ambitie.
 • Ronde 2: Stemmen door het publiek

  Als de nominaties bekend zijn gemaakt is het aan het publiek om te bepalen wie er doorgaan naar de finale. Het is vanaf dat moment dus aan de genomineerden om zoveel mogelijk stemmen te werven! De ondernemers met de meeste stemmen gaan door. Er kan gestemd worden van woensdag 26 april 12.00 uur tot woensdag 3 mei 12.00 uur.
 • Finale: Pitchen aan de jury

  De kandidaten met de meeste publieksstemmen zullen live aan de jury hun plan pitchen. Op basis van de pitches zal de jury de winnaar van de Rotterdamse Startersprijs kiezen.
 • Uitreiking

  Als grote afsluiter vindt de ontknoping plaats tijdens de eerste editie van Groot Handelsgebouw Open, een middag vol groei-inspiratie voor jonge ambitieuze ondernemers. Vanaf 17.00 uur zal in The Suicide Club de prijsuitreiking plaatsvinden. Na de uitreiking vindt er een netwerkborrel plaats waarin alle jonge ondernemers en andere gevestigde ondernemers in het Groot Handelsgebouw elkaar kunnen ontmoeten.

De winnaar voor de Rotterdamse Startersprijs 2017 is bekend!

Bekijk de winnaar

Deelnemen aan de Rotterdamse Startersprijs? Noteer vast deze data in je agenda!

 • 1 t/m 31 maart - Inschrijving geopend
 • 13 april - Bekendmaking genomineerden
 • 26 april t/m 3 mei - Stemronde
 • 8 mei - Finalisten pitchen voor de jury
 • 11 mei - Groot Handelsgebouw Open & prijsuitreiking Rotterdamse Startersprijs 2017